Fjälledare, den 15 november är det dags för Lavinsnack med Morgan Eriksson genom SFLO.
Länk kommer att läggas upp här närmare inpå.

Som så många lavinnördar så har jag en bakgrund som skidpatrullör där jag jobbade i norra Norge och Sverige på orter som Narvik, Björkliden och Riksgränsen men min kompetens kring snö utvecklades först på allvar under åren då jag spenderade försäsongerna i Kanada och gick igenom deras utbildningssystem vilket slutade med att jag skaffade vad vi nu kallar en SVELAV Pro 3. Jag arbetade åt naturvårdsverket under uppstartsåren med lavinprognoserna och jag har även gjort en del lavinjobb på konsultbasis som tex. När jag var en del i teamet som byggde Gazex anläggningen på Nuolja i Abisko och diverse lavinkontroll uppdrag. Numera brukar mitt snö arbete hållas till de absoluta högsäsongerna i Riksgränsen där jag då gör mindre inhopp åt avdelningen sporten och stöttar upp med diverse lavinsprängning för patrullens räkning.

Jag är tacksam för den här möjligheten att få tala om snö och laviner med er på SFLO. Då jag själv för tillfället tar mig igenom Fjällklubbens utbildning för att få rätten att titulera mig fjälledare så ser jag hur viktigt det är att man som fjälledare har tillräcklig kunskap och tillgång till rätt information i stunden för att kunna leda sin grupp säkert förbi lavin terräng. För en fjälledare tror jag att i dagens Sverige så finns så mycket av den information vi behöver redan men vi måste vara duktiga på att sålla snabbt och effektivt i flödet av input som omger oss både i form av lavin- och väderprognoser men också all den information snön ger oss när vi färdas i den. Med det här mötet hoppas jag kunna ge min bild av hur detta sållande av information ska gå till och hur man bör prioritera informationen.

Här är länken till webinariumet som sker från 19-ca 21

Topic: SFLO’s Zoom Meeting / Lavin / Morgan Eriksson
Time: Nov 15, 2023 19:00 Stockholm

Join Zoom Meeting
https://us06web.zoom.us/j/82887968153?pwd=XC86UzV2XTawh7Ql2gXVIYhjiUdzHU.1

Meeting ID: 828 8796 8153
Passcode: 289179