SFLO på UTEFEST

SFLO Deltar på UTEFEST 2019

Träffa oss den 13-15 september, Friluftsbyn vid Skuleberget

På UTEFEST den 13-15/9 deltar SFLO i samarbete med Friluftsfrämjandet. Här kommer du kunna träffa Ulf Bergman som är certifierad Fjälledare och även vice ordförande i SFLO. Passa på att snacka om det unika arbetet som fjällguide och få en inblick i hur man tänker fjällsäkerhet när man guidar ovana människor i fjällmiljö. Vad är på gång inom SFLO, hur blir man certifierad och vilka krav ställs egentligen på den som ska ha ansvaret för att leda andra? Ulf har svaren. 

Förutom att driva egen guidefirma har han en bakgrund som officer i försvaret. Guidar i Sverige, Norge, Frankrike (främst Chamonix), Dolomiterna, Österrike, Iran och Marocko. Håller själv på med; klättring på vägg, på is, på klippa, Bergsbestigning, Via Ferrata. Långfärdskridskor, skoter, draghund, längdskidor, turskidor, topptur, randoneé, telemark. Trail-löpning, sky-running och en hel del andra saker. Med 40-år av fjällerfarenhet har han bra koll på säkerhet, planering och träning för olika typer av utmaningar.

PS. Det ryktas om att Fjälledare som är medlemmar i SFLO och träffar Uffe på UTEFEST kommer kunna hämta ut en snygg fjälledar-pin att bära i tillägg till medlemsmärket. 

Svenska Fjälledarorganisationen

SFLO är den enda organisationen för utbildade Fjälledare i Sverige. Vi arbetar aktivt med frågor som rör Fjälledare och fjällsäkerhet. Ett av våra främsta mål är att våra medlemmar ska väljas i första hand av ideella och kommersiella aktörer för aktiviteter till fjälls.